terug

Social media-bedrijf winnaar Business Walk of Fame


Social media-bedrijf Webmastery wint Business Walk of Fame award

Social media-bedrijf winnaar Business Walk of Fame

Het bedrijf Webmastery wint de Business Walk of Fame award voor het meest creatieve idee om mensen met een handicap aan het werk te helpen. Eigenaresse Margaret Massop ontving de tegel uit handen van Lucille Werner van de Lucille Werner Foundation. Webmastery won de prijs vanwege hun creatieve aanpak om aan huis gebonden mensen aan te nemen en hen met behulp van het nieuwe werken te laten werken als social media manager.

Het nieuwe werken
Webmastery  beheert websites en social media voor organisaties. Vaste opdrachtgevers zijn Alzheimer Nederland, Het Wereld Natuur Fonds en De Normaalste Zaak.
Het bijzondere van het bedrijf is dat er vier medewerkers in dienst zijn, waarvan twee met een beperking. “In Webmastery heb ik het nieuwe werken gecombineerd met het betrekken van mensen die huisgebonden zijn,” zegt Massop, zelf een ervaren projectmanager internet. “Het beheren van social media en websites leent zich hier perfect voor: juist dat moet gebeuren op flexibele tijden. Vaak wordt dit al gedeeltelijk vanuit huis gedaan.”

Aangedragen door eigen medewerker
Webmastery werd voor de prijs aangedragen door medewerker Angélique van Ewijk. Zij is volledig afgekeurd vanwege ernstige pleinvrees en paniekaanvallen en zat al twintig jaar in de WAO -letterlijk- thuis. Toen Margaret ontdekte dat ze goed was in online communicatie stimuleerde ze haar om als webbeheerder aan de slag te gaan.
Van Ewijk: “Ik ben ontzettend blij dat ze mij deze kans heeft geboden en me alles heeft geleerd. Dat ze echt begaan is met mij en het mogelijk maakt dat ik kan werken.” Massop vindt het een eer om deze prijs te krijgen. “Vooral omdat je die beloning niet krijgt voor een mooi plan, maar omdat je het werken met mensen met een arbeidsbeperking in de praktijk brengt.”

Tegel op de Business Walk of Fame
De Lucille Werner Foundation beloont werkgevers die zich inzetten voor personen met een beperking. De door kunstenaar Henk Schiffmacher gemaakte tegel van Webmastery ligt op de Business Walk of Fame, een speciale boulevard in het hart van de Zuidas in Amsterdam.

 

 Lezers van dit bericht interesseren zich ook in: