terug

Million Mask March maakt belangrijk statement


We moeten ons afvragen hoeveel zin politiek heeft

Wat heeft het voor zin zou u zeggen? Zo’n Million Mask March? Of misschien weet u niet wat het is. Wellicht denkt u niet zo en maak ik nu een verkeerde aanname. Allemaal om het even. Want wanneer u zich niet aangesproken voelt door de statement die de wereldwijde movement, waar ook publieke figuren zich bij aansluiten, maakt. Dan gaat er te veel langs u heen.


Het evenement

Het evenement werd wereldwijd op touw gezet door een enorm grote groep gelijkgestemden, allemaal met een positieve gedachtegang en een vreedzaam protest voor een wakkere wereld. Een wereld waarbij er al honderd jaar geen enkele vooruitgang zit in de mensheid. Het evenement heeft als doel de 1% te laten zien dat de rest van ons hier is om te blijven en dat we niet stilzwijgend blijven toekijken terwijl er mensen worden gedood voor bijvoorbeeld grondstoffen en/ of religieuze overtuigingen. Overheden, en dus ook die van Nederland, zeggen problemen op te willen lossen, maar staan rustig aan de zijlijn met het geld van Rothschild in de rugzak. Wetten hebben het meeste effect op ons, het simpele klootjesvolk dat maar klaagt en klaagt, maar niets doet aan de huidige gang van zaken. We moeten ons afvragen hoeveel zin politiek heeft. Zijn we zelf niet verantwoordelijk voor onze welzijn én dat van anderen?


Beweging

Er zijn een hoop mooie dingen gaande. Zo zijn er collectieven op touw, zoals CollActiv, dat ecologie voorop heeft staan in plaats van een geld-gedreven economie. Maar ook de Anonymous-beweging en alle andere protest-bewegingen die zich hard maken voor ónze levens. Van dat van u en dat van mij. Om ervoor te zorgen dat geld, olie en goud niet belangrijker zijn dan de mens, de natuur en de dieren. Dat een economie waarin er een handjevol rijk worden en blijven en dat wij. U en ik. Ten onder gaan aan een, door de mens, bedachte rentevoet op een hypotheek, een beursnotering die keldert wanneer een CEO ziek is. Een zinkende kernreactor in Japan. We krijgen regels opgelegd, moeten meer dan de helft van onze inkomens afstaan, rijden in 100 jaar oude techniek dat we moderne auto's noemen en denken dat we cutting edge technologie hebben terwijl we nu al over gratis én schone energie kunnen beschikken. U en ik zijn niets meer dan holle blaasjes verpakt in een trage zeepbel.


Een zeepbel die alléén barst als we allemaal bewust worden van de bedwelming die onze Nederlandse overheid, maar ook álle andere overheden op deze wereld, rustig voortzetten. Klagen en zeuren, daar komt u niet ver mee. Neem politiek niet zo serieus en neem zélf verantwoordelijkheid voor uw leven, ónze levens, de planeet én dat ieder levend wezen op deze planeet.


Vraag u af waarom ál die fanatieke geesten zo gedreven zijn deze boodschap te verkondigen. Dat de circa 80 protestanten in Amsterdam in de stromende regen een statement maken, samen met de duizenden en duizenden in Amerika, Engeland en alle andere landen. Zijn zij dan allemaal gek? Of zijn wij het. U en ik. Verdronken in leugens verpakt in zoete koek die we al jaren slikken. Genoeg is genoeg. Denkt u mee?Lezers van dit bericht interesseren zich ook in: