terug

Waarom de iPhone 5 een regelrechte hit wordt

Geschreven door Roel Boer op 22-Aug-2012

Apple zal naar alle verwachtingen de iPhone 5 op 12 september presenteren en op de 21e beginnen te verkopen.

De launch van de iPhone 5 is met gemak een van de meest gehypte launches in de historie der launches. We denken dat de iPhone 5 niet tegen zal vallen en dat de smartphone een regelrechte hit zal worden. In dit artikel presenteren we u wat we op dit moment weten en verwachten van de iPhone 5.


Datum van lancering (aannemelijk)

Volgens iMore wordt de iPhone 5 op 21 september 2012 gelanceerd door Apple. Apple zal naar alle verwachtingen de iPhone 5 op 12 september presenteren en op de 21e beginnen te verkopen. Sinds het rapport van iMore verschenen er meer rapporten die de geruchten ook onderbouwen.


Betaalchip (misschien)

Apple overweegt om een NFC (Near Field Communication) chip in de iPhone 5 te implementeren. Dat denkt 9to5 Mac. De chip zou het mogelijk maken om betalingen af te handelen met uw telefoon. Net zoals u dat kunt met Google Wallet.

NFC zou het ook mogelijk maken om muziek, videos, contacten, foto’s en meer te delen met andere iPhones door ze simpelweg tegen elkaar aan te drukken.

Geruchten omtrent de NFC iPhone gaan al jaren, dus we zijn er nog niet helemaal zeker van bij dit model.


4G (bijna zeker)

We hebben het al vaker gehoord dat de nieuwe iPhones van Apple verbinding zouden kunnen maken middels de nieuwe 4G technologie op de diverse LTE netwerken. In Amerika zou die verbinding tot stand gebracht kunnen worden bij AT&T, Verizon of Sprint. LTE is de technologie die ervoor zorgt dat u vrijwel net zo snel kunt downloaden met uw mobiel als met uw kabel of DSL modem.


Dunner dan de iPhone 4S (aannemelijk)

Gebaseerd op alle lekken die we hebben gezien de afgelopen weken lijkt het erop dat de iPhone 5 aanzienlijk dunner zal zijn de iPhone 4 én iPhone 4S. Indrukwekkend.


Een 4-inch scherm, terwijl de iPhone originele grootte blijft (aannemelijk)

Er zijn verschillende rapporten verschenen waarin staat dat Apple plant om de iPhone 5 te voorzien van een 4-inch scherm. The Wall Street Journal gaf aan dat Apple grotere schermen had besteld voor het apparaat. Daarna meldde 9to5 Mac dat Apple bezig was een iPhone te testen met een groter scherm, een 4-inch scherm. Dat terwijl alle iPhones tot nu toe van een 3,5-inch scherm zijn voorzien. De resolutie zou zijn opgehoogd van 960x640 pixels naar 1136x640 pixels, een beeldverhouding die overeenkomt met 16:9.

Het grotere scherm zal groot genoeg zijn om een extra rij applicatie icons op uw home screen te plaatsen. Het zal de iPhone ook toelaten bij te blijven met de grote schermen van de Android telefoons waar mensen zo gek op zijn. Het grote scherm wordt vrijwel zeker gemaakt door Sharp.


Dezelde processor als de iPad 3 (aannemelijk)

Apple volgt haar eigen trend op de voet, het lijkt erop dat ze de snelste hardware en processor die in de iPad 3 te vinden is ook toe gaan passen op de nieuwe iPhone. Rapporten geven aan dat Apple al bezig is de nieuwe hardware in de iPhones te testen. Het zal waarschijnlijk van dezelfde A5X processor worden voorzien als de iPad 3. Het vermoeden is dat de iPhone 5 1GB RAM geheugen zal krijgen. Dat wil zeggen dat we met deze nieuwe specs een verbluffende prestatie kunnen verwachten van de nieuwe iPhone.


De iPhone dock wordt kleiner (aannemelijk)

Omdat de geruchten gaan dat de nieuwe iPhone dunner zal worden, zou Apple ook de plannen hebben om hun dock te verkleinen. Meerdere rapporten bevestigen deze geruchten, dus we denken dat dit wel degelijk door zal worden gevoerd. Een kleinere dock connector houdt in dat u een adapter nodig heeft als u oudere iPhone accessoires wilt gebruiken. We denken dat Apple niet alleen voor de iPhone een kleinere dock zal maken, maar voor alle iOS apparaten.Lezers van deze column interesseren zich ook in: