terug

Apple, HTC, Samsung, ... LG!

Geschreven door M Bos - iXperience Web- and Networksolutions op 28-Aug-2012

LG was hierin altijd een achterblijvertje doordat de naam niet bekend is in smartphoneland.

De smartphonemarkt wordt tegenwoordig gedomineerd door een aantal grote merken. LG was hierin altijd een achterblijvertje doordat de naam niet bekend is in smartphoneland. Toch heeft LG reeds een aantal goeie en snelle smartphones op de markt gebracht die niet onderdoen voor bijvoorbeeld de Galaxy reeks.


LG gaat hier verandering in brengen volgens ons, want met het nieuwe vlaggenschip Optimus G kan LG de wereld van de smartphones weleens op zijn kop zetten. Een 'True HD IPS' scherm met een resolutie van 1280x768 pixels, een Quadcore processor met 1,5Ghz kloksnelheid, 16GB intern geheugen en een 13 megapixel camera waarmee je echt haarscherpe foto's kunt schieten. Ook 4G functionaliteit zal aanwezig zijn zodat je bent voorbereid op de nieuwe snelheden als het gaat om mobiel internet.


Ook het weergeven van beelden op TV's is een functionaliteit die de LG nét iets verder pusht, want je kunt namelijk 'split-screen' delen, waarbij het mogelijk is het telefoonscherm en het televisiescherm onafhankelijk van elkaar te delen. Als we de verhalen zo mogen geloven komt er dus een 'next-gen' smartphone op ons af waarbij de echte liefhebbers hun vingers af kunnen likken.


Ook het design mag er zijn, een bezel (randen om scherm) van slechts 3mm, zeer dun (8mm) en het volledig 'glazen' ontwerp dragen bij aan een oogverblindend toestel. Niet alleen ziet dit er mooi uit, maar dankzij de nieuwe touchscreentechniek (G2 Touch Hybrid) zal het besturen van dit toestel aanzienlijk verbeteren en is door de nieuwe techniek 30% dunner dan andere schermtechnieken. Het besturingssysteem Android 4.0 zal uiteraard ook de gebruikerservaring een boost geven als het gaat om gebruikersgemak en snelheid.


We verwachten dat dit toestel in het najaar van 2012 op de Nederlandse markt verschijnt en zoals we van LG gewend zijn zal de prijs vast meevallen. Wil je nu al meer weten over dit toestel? Op de Koreaanse site van LG kun je meer informatie vinden.Lezers van deze column interesseren zich ook in: