terug

Zakelijk auto leasen korte periode: short lease

Doordat u het totale zakelijke lease bedrag verspreid over al die jaren betaalt, zijn de maandlasten voor uw auto relatief laag

Wilt u voor een korte periode een zakelijke lease auto? Dan is short lease voor u de beste constructie. Zakelijk leasen volgens de short lease constructie zit min of meer tussen huren en leasen in. Het is een vorm van operational lease, waarbij na afloop van de leaseperiode de leasemaatschappij de auto terugkrijgt. De termijn bij short lease is 12 maanden en inclusief een bepaald aantal vrije kilometers. Op deze manier zakelijk auto leasen is ideaal als u veel flexibiliteit wilt.


Zakelijk auto leasen met short lease: de voordelen

Op deze manier zakelijk leasen kent een aantal voordelen:


  • Na een jaar kunt u uw zakelijke lease auto weer inleveren, zonder extra kosten. Bij traditioneel zakelijk auto leasen gaat u een overeenkomst aan voor drie tot vijf jaar. Short lease is dus ideaal bij tijdelijke dienstverbanden.
  • Als startende ondernemer is een zzp lease auto of zakelijke lease auto best een financieel risico. In geval van short lease gaat u dit risico slechts aan voor maximaal een jaar.
  • Misschien kunt u nu moeilijk overzien hoe uw onderneming er over drie jaar bij staat. Dan kan een auto leasen zakelijk gezien aantrekkelijker zijn als het slechts voor een jaar gebeurt.
  • Als u een auto huurt, dan kunt u deze auto elk moment inleveren. Dat lijkt aantrekkelijker dan short lease. Bedenkt u alleen wel dat als u de huurauto voor een langere periode zou huren zakelijke lease voordeliger is.

 

Duurder dan traditionele zakelijke lease

Een traditioneel leasecontract sluit u voor een periode van drie tot vijf jaar. Doordat u het totale zakelijke lease bedrag verspreid over al die jaren betaalt, zijn de maandlasten voor uw auto relatief laag. Kan uw auto leasen zakelijk bekeken misschien aantrekkelijker zijn volgens de short lease constructie, bedenkt u dan wel dat u per maand hogere kosten kent.


Zakelijk leasen: laat u adviseren

Zoals u ziet, zitten er aan elke vorm van auto leasen zakelijk of financieel gezien andere voor- en nadelen. Bedenk goed of u de hogere maandlasten die horen bij de flexibiliteit van short lease wel kunt betalen. Een leasemaatschappij kan u een goed advies geven welke vorm van zakelijk auto leasen voor uw bedrijf het meest geschikt is. Bereken uw maandbedrag met deze nuttige lease calculator.Lezers van dit artikel interesseren zich ook in: