terug

Franchises zien stijgende interesse openen zaak

Een franchise onderneming heeft zo zijn voordelen en nadelen.

Een franchise onderneming heeft zo zijn voordelen en nadelen. Toch zijn er steeds meer ondernemers en startende ondernemers die het nut en de voordelen van een franchise zien. Met name op het gebied van marketing zijn er veel voordelen te behalen uit een franchise. Daarnaast is het hele format, alle vormgeving en reclame plan geregeld. Het enige grote nadeel zou kunnen zijn dat de ondernemer vaak over een aardig eigen vermogen dient te beschikken wil het een franchise kunnen openen. Toch schrikt dat de meeste ondernemers niet af.

Waarom franchise?

Franchising kan erg handig zijn en heeft een hele hoop voordelen. Hieronder kunt u een aantal van de belangrijkste voordelen van een franchise onderneming lezen:


  • U beschikt over een bekende en succesvolle formule;
  • U hoeft zelf niet opnieuw het wiel uit te vinden;
  • Alleenrecht om de handelsnaam in een bepaald gebied te mogen gebruiken;
  • Vanaf het begin een bekend en beproefd product en/ of dienst aanbieden;
  • Marketing en inkoop worden centraal geregeld waardoor kosten lager zijn;
  • U bent niet verantwoordelijk voor het onderhoud van de formule, dat doet de franchisegever;
  • U krijgt professionele begeleiding en advies vanuit de franchisegever.


Met voordelen zoals hierboven omschreven moge het duidelijk zijn dat we de laatste franchise ondernemer de revu nog niet hebben zien passeren.


Wilt u zelf ook graag een franchise starten, maar weet u nog niet helemaal wat u precies wilt doen? Dan zijn er diverse websites waar u meer informatie op kunt vragen. Een centraal punt waar u in elk geval terecht kunt is denationalefranchisegids.nl, voor gratis informatie over franchises uit alle branches.Lezers van dit artikel interesseren zich ook in: