terug

Beleggen de beste bijbaan

Je bent nooit eigenaar van een effect, de broker regelt de koop en verkoop voor jou.

Beleggen is enorm populair en ondanks de risico’s een van de beste bijbanen die je jezelf kunt toe eigenen. Met een paar uur per week en een klein beetje budget kun je al leuk bijverdienen, ook náást je bestaande baan. Heb je meer tijd of wil je meer tijd besteden? Dat kan natuurlijk ook! Je kunt zoveel tijd besteden aan handelen op de beurs en beleggen als je maar wilt. En een gouden regel is dat je géén geld belegt dat je niet kunt missen.


Hefboom

Bij CFD Trading kun je gebruikmaken van een hefboom (leverage). Leverage wordt altijd in de vorm van een verhoudingsgetal weergegeven, bijvoorbeeld 1:50. Als de hefboom 1:50 bedraagt dan betekent dit dat je met een bedrag van 1000 euro met 50.000 euro kunt beleggen. Je kunt dus een veel grotere hoeveelheid aandelen of in grotere hoedanigheid in Forex handelen.


Een hefboom is vergelijkbaar met een soort lening. Een broker financiert het grootste gedeelte van de positie en het verschil tussen de openingskoers en de sluitingskoers bepaald uiteindelijk wat er wordt verrekent met jouw saldo. Je bent nooit eigenaar van een effect, de broker regelt de koop en verkoop voor jou. Bij beleggen in CFD’s ben je dus verder niet verantwoordelijk omdat je nooit de fysieke eigenaar van een effect bent.


Een groot voordeel van zo’n hefboom is dat je ook met een klein budget aardige koerswinsten kunt boeken. Als de koers van een aandeel met een euro stijgt dan verdien je 50 euro met een hefboom van 1:50. Als de koers met een euro daalt, dan verlies je 50 euro. Het kan dus beide kanten erg hard gaan met hefboom. Een voordeel is dat je nooit meer verliest dan het geld dat je beschikbaar hebt in je account. Het verschil tussen de koers van je geopende positie en de koers van je gesloten positie dicteert je resultaat.


Je zult niet de eerste zijn die direct met een te hoge hefboom aan de haal gaat en direct een 1:400 positie opent. Je loopt enorm veel risico met zo’n positie, zeker als je niet weet wat je doet of als je niet een weloverwogen positie hebt geopend. Iedere euro in koersdaling zorgt voor een vergroot verlies. Hou er dus rekening mee dat de hefboom beide kanten op kan en dat je hier verstandig mee omgaat. Gebruik deze tool alleen als je weet hoe je goed geld kunt verdienen met beleggen, heb je dit onder de knie? Dan kun je met de hefboom je winsten enorm vergroten.


Waar beleggen?

Today’s Groep is een van de betere Nederlandse platformen waar je zowel zelf kunt beleggen als je portefeuille kunt uitbesteden. Zo kun je zowel als ervaren en als beginner prima van start bij Today’s Groep. Een andere populaire handelsmogelijkheid is die via Bux en ook via de bank is het vaak mogelijk een effectenrekening te openen. Als je echter zelf in de hand houdt hoe je verdient en hoeveel tijd je aan beleggen besteed, dan kun je het beste kiezen voor Today’s Groep.Lezers van dit artikel interesseren zich ook in: